Artikel PZC: DZK boekt Houdini-zege in Utrecht

Sylvia de KortWaterpolo

Bas van Houwelingen (nr. 4) had met zes treffers een belangrijk aandeel in de knappe overwinning van DZK: 13-15. FotoYvonne Stap

Bas van Houwelingen (nr. 4) had met zes treffers een belangrijk aandeel in de knappe overwinning van DZK: 13-15. FotoYvonne StapOp karakter en via een miraculeuze comeback hebben de waterpoloërs van DZK een zwaarbevochten zege geboekt op het nog puntloze ZV Utrecht. In Utrecht werd een 13-8-achterstand omgebogen naar een 13-15-overwinning.WOUTER STAP

Na dertig seconden lag de eerste bal al in het netje. Een van richting veranderd schot bracht het nog puntloze ZV Utrecht brutaal op voorsprong tegen het nog ongeslagen DZK. Lennard Breel antwoordde met een doelpunt waar nóg meer geluk bij kwam kijken, maar kon niet voorkomen dat DZK in de eerste helft van de wedstrijd werd overlopen door ZV Utrecht. Na de eerste periode bleef de schade nog beperkt voor DZK (5-4), maar in de tweede periode had de ploeg geen antwoord op het felle spel van ZV Utrecht. De ploeg was vele malen scherper en liep in de tweede periode verder uit naar een 10-7-voorsprong.

De thuisploeg leek het duel definitief te beslissen toen het in het begin van de derde periode uitliep naar 13-8. Echter toonde DZK karakter en kwam de ploeg door een miraculeuze comeback in de vierde periode op gelijke hoogte: 13-13. De ploeg vocht zich in de duels en speelde in de vierde periode voor het eerst van de wedstrijd op het gewenste niveau. Het Vlissingse feestje was compleet toen respectievelijk Bas van Houwelingen en Alex Breel DZK alsnog naar een 13-15-overwinning schoten.

Topscoorder Van Houwelingen blikte terug op de knappe comeback van DZK: ,,We speelden lang zonder echte beleving, zeker ten opzichte van onze tegenstander. Op den duur kregen we het besef dat er echt iets moest veranderen. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ons zo hebben teruggevochten, maar volgende keer moet er wel echt iets veranderen om veel scherper te beginnen.”

Scores DZK: Bas van Houwelingen 6, Wouter Stap 3, Lennard Breel en Martijn Mechielsen beiden 2, Sjoerd Leijnse en Alex Breel beiden 1.