Artikel PZC: DZK kan niet nog een keer stunten

Sylvia de KortWaterpolo

De waterpoloërs van DZK zijn er in de ManMeer!-Cup, het tweede bekertoernooi van Nederland, niet in geslaagd de halve finale te bereiken. MNC Dordrecht bleek in de kwartfinale met 16-8 te sterk.

Door WOUTER STAP

In de vorige ronde schakelde DZK verrassend BZC Brandenburg, dat een klasse hoger speelt, uit (7-8). Ook in de kwartfinale werd de Vlissingse ploeg gekoppeld aan een zware tegenstander. MNC Dordrecht is de nummer drie van de eerste klasse, DZK de nummer vier van de tweede klasse. Toch begon DZK goed, nadat het snel op 2-0-achterstand werd gezet. Twee uitstekende doelpunten van Alex Breel brachten beide ploegen in evenwicht: 2-2.

Toch sloot het bewegelijke MNC de eerste periode af met een nipte voorsprong: 4-3. De thuisploeg schakelde in de tweede periode naar een hogere versnelling en DZK had moeite het tempo bij te benen. Mede dankzij twee doelpunten van clubtopscorer Dino van Vendeloo stond MNC met vijf doelpunten voor: 8-3. Bas van Houwelingen schoot één seconde voor het einde van de tweede periode met een prachtige boogbal van grote afstand de 8-4 binnen.

DZK begon in de tweede helft beter te spelen. De ploeg zette mooie aanvallen op, maar was niet goed genoeg in de afronding. In de derde periode scoorde Lennard Breel na een overtalsituatie en Sjakko Bekkers kon na goed voorbereidend werk van dichtbij binnen schieten, maar daarvoor had MNC al vijf keer het net gevonden: 13-6. Alex Breel scoorde in de vierde periode zijn derde van de avond en ook de jonge Evert Nieuwland vond het net, maar toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. Moe gestreden

Twee overtalsituaties werden benut en dertig seconden voor tijd zette Ciaran Lichtenberg de eindstand op het scorebord: 16-8. Door de verliespartij is DZK uitgeschakeld in de beker en kan het zich volledig gaan richten op de competitie. Alex Breel, die goed was voor drie doelpunten namens DZK, keek realistisch terug op de wedstrijd: ,,Wij waren moe gestreden, waardoor we op het einde onze kansen niet meer goed konden uitspelen. In de counter maakten zij hun kansen wel direct af.”