Artikel PZC: DZK sterk uit de startblokken

Sylvia de KortWaterpolo

CAMILE SCHELSTRAETE

CAMILE SCHELSTRAETE

De waterpoloërs van DZK kenden een uitstekend begin van het seizoen. Na een jaar geen officiële wedstrijd te hebben gespeeld, schoot de ploeg uit de startblokken met een 4-12-overwinning op ZPC Rotterdam. Een goede generale voor de competitie, die volgend weekend begint.

WOUTER STAP

De ManMeer!-Cup, de tweede nationale bekercompetitie, heeft sinds dit seizoen een nieuwe opzet. Voorheen was het direct een knockout-fase, nu zitten de ploegen in een poule van vijf teams. De nummer één en beste nummers twee gaan naar de volgende ronde.

ZPC Rotterdam – DZK 4-12: DZK begon goed aan de wedstrijd en kwam na balverlies van ZPC Rotterdam binnen een minuut op voorsprong via een snelle counter. Door doelpunten van Bas van Houwelingen en Alex Breel stond het na twee periodes op een ruime voorsprong: 2-5.

De ploeg uit Vlissingen begon sterk aan de derde periode en scoorde drie keer in twee minuten: 2-8. Nadat de thuisploeg nog wat terugdeed na een uitgespeelde overtalsituatie, was het wederom Alex Breel die met een boogbal de 3-9 tegen de touwen schoot.

DZK liep in de vierde periode verder uit naar een 4-12-overwinning. Volgende week ontvangt DZK voor de tweede wedstrijd in de poulefase De Wiekslag.

Scores DZK: Bas van Houwelingen 3, Alex Breel, Lennard Breel en Wouter Stap allen 2. Martijn Mechielsen en Sjoerd Leijnse beiden 1.