Artikel PZC: Vader en dochter Bekkers zitten met DZK op rozen

Yannick MolWaterpolo

Het gaat bij de waterpolosters van De Zeeuwse Kust van een leien dakje. De Vlissingse vrouwen wonnen de eerste zes wedstrijden in de tweede klasse A. Zaterdag werd zelfs de nummer drie, Nayade Classic, met 7-0 naar huis gestuurd. ,,Van ons team zouden er zeven à acht meiden nu al mee kunnen komen op een hoger niveau”, weet coach Pim Bekkers. ,,Máár dat moeten we dan eerst maar eens zien te bereiken…”

Hij wil daarmee zeggen: over een kampioenschap wordt nog niet gesproken. De competitie is pas op een derde. ,,We gaan de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.” Maar dat het er voor DZK formidabel uitziet, kan hij niet ontkennen. Het verschil met achtervolger SWNZ is drie punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Vorig seizoen eindigde de vrouwenploeg als derde in de tweede klasse van de kring Zuid. De nummers één en twee promoveerden. Bekkers: ,,Die doen het nu ook heel goed in de eerste klasse. Dus het is wel logisch dat die er afgelopen seizoen bovenuit staken. De twee teams die uit de eerste klasse terugkwamen, zijn van een stuk lager niveau. Ik denk dat dat de reden is waarom wij nu bovenaan staan.”Pure afmaker

Thuis krijgt DZK ook nog eens heel weinig treffers tegen. En zelf scoort het team aan de lopende band. Eline Bekkers, de dochter van de coach, is een pure afmaker. Tegen Nayade Classic legde ze er ook weer drie in – een normale zaak voor haar. ,,Ze zeggen dat het door m’n lange armen komt”, zei ze lachend. ,,Maar het is denk ik vooral doordat ik eerder op een hoger niveau heb gewaterpolood. Bij PSV heb ik in de eredivisie gespeeld met de meisjes B en daarna zat ik bij Njord nog in de eerste klasse bond. De ervaring die ik mee terug naar Vlissingen heb genomen, probeer ik over te brengen op de anderen.”

Eline Bekkers is overigens pas negentien. In de thuiswedstrijd van zaterdag nam ze haar team al in de eerste periode op sleeptouw. Binnen vijf minuten was het 3-0. ,,Dat het daarna wat moeizamer ging, kwam doordat de tegenstandsters wat fysieker gingen spelen”, vertelde de jonge spits. ,,Daar kunnen we dan iets minder goed mee overweg.”

Als het aan Pim Bekkers ligt, gaan de speelsters van DZK ,,elkaar nog beter verstaan”. Er wordt veel getraind op verschillende tactieken. ,,De automatismen zitten er nog niet heel goed in. Het begint wel te groeien, hoor, en je ziet ze al wel in de wedstrijden terugkomen, maar er is op dat terrein ook nog wel wat te winnen.”