Artikel PZC: Visser geeft gas in Eindhoven

Yannick MolZwemmen

Bij de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd (lange baan) kwam parazwemster Lieke Duijnkerke tot uitmuntende prestaties. In de categorie S10 – sporters met een minimale handicap – greep de zwemster van van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen de nationale titel op twee afstanden.

JORAM LAWALATA

Op de 200 meter vrije slag tikte zij als eerste aan, in een tijd van 2.44,02 minuten. Op de 50 meter rugslag zegevierde zij in 40,02 seconden. Duijnkerke (jaargang 2007) zwom ook nog naar het brons op de 100 en 400 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

Clubgenoot Yorick Visser (junioren 4) pakte na een moeizame race zilver op de 400 meter vrije slag. ,,Ik ging redelijk hard van start, maar kon op een gegeven moment niet meer aanhaken bij de zwemmer die eerste werd. Mijn sterke punt is de eindsprint, daardoor heb ik de nummer drie eruit kunnen sprinten”, zei de Goesenaar.

Hij tikte aan in een nieuw Zeeuws record voor zestienjarigen: 4.17,29 minuten. Visser: ,,Ik ben heel blij met mijn tijd, omdat ik vijf seconden van mijn persoonlijk record af heb kunnen zwemmen.”

Bovendien staat Yorick Visser nu derde op de Zeeuwse ranglijst aller tijden en moet hij alleen Jonathan Davidse (4.14,32) en Toby Aarnoutse (4.16,89) voor zich dulden.