Artikel PZC: Walraven en van Gemert zijn op dreef

Yannick MolZwemmen

DZK-zwemmers Kirsten Walraven en Kalle van Gemert hebben tijdens het eerste weekend van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen hun visitekaartje afgegeven. Op alle nummers die zij zwommen, veroverden ze een gouden medaille.

Bij de vrouwen senioren zegevierde de 18-jarige Walraven op de 50 meter rugslag, 100 meter rug- en vrije slag en de 400 meter wissel- en vrije slag. Met haar teamgenoten boekte ze ook nog twee estafettezeges. ,,Dat had ik echt niet verwacht.”, zei ze lachend.

Het meest content was ze met de winst op de 400 meter wisselslag. ,,Ik was hierop als tweede geplaatst en mijn schoolslag is wat minder. Toch won ik in 5.22,31, een persoonlijk record van vier seconden.”

Sinds twee jaar kent de Zeeuwse titelstrijd een andere opzet met meer afstanden. Daar is dit jaar nog een indeling op snelheid aan toegevoegd. ,,Daardoor heb je meer concurrentie. Het is nu leuker, omdat de junioren en jeugd ook lange afstanden meezwemmen. Ik heb bijvoorbeeld veel gehad aan de tegenstand van Babet de Voogd (DZK, jeugd).”, zei de Oost-Souburgse.

Bij de mannen beklom Kalle van Gemert tot zijn eigen verbazing maar liefst achtmaal de hoogste trede van het ereschavot. ,,Ik had wel gedacht dat ik een aantal nummers zou winnen. Maar op de 100 meter vlinderslag en op de 50 schoolslag was het een close finish”, de opgeluchte Van Gemert.

De Vlissinger boekte verder overwinningen op de 50 en 200 meter vrije slag, de 100 en 200 meter wisselslag en twee estafettes. Bij de indeling van het programma plaatst hij een kanttekening, omdat sommige afstanden kort op elkaar zitten. ,,Op de 200 meter wisselslag ging ik niet voluit, omdat ik op de 100 meter wisselslag onder de minuut wilde zwemmen. Dat is met 1.00,56 net niet gelukt”, erkende 20-jarige HZ-student.

In het tweede weekend hoopt hij weer gouden plakken te winnen. ,,Ik kijk vooral uit naar de 50 en 200 meter vlinderslag.” En in december wil hij vlammen op het ONK.