Artikel PZC: Waterpoloërs DZK komen tekort in kwartfinale van ManMeer!-Cup

Yannick MolWaterpolo

Voor het eerst in de clubhistorie van DZK bereikten de waterpoloërs de kwartfinale van de Manmeer!-Cup, de tweede bekercompetitie van Nederland. Daar eindigde het ook. Het duel bij OZ&PC in Oldenzaal eindigde in 16-8.

,,We hebben met vlagen laten zien dat we het spel mee kunnen spelen”, zei aanvoerder Bas van Houwelingen. ,,Helaas worden foutjes sneller afgestraft, waardoor ze uiteindelijk uitliepen naar een grote uitslag.”

Het niveauverschil was duidelijk merkbaar aan het begin van de wedstrijd. DZK begon aarzelend en OZ&PC strafte dat direct af. Na tweeënhalve minuut stonden er al duidelijke cijfers op het scorebord: 3-0. DZK kwam echter steeds meer in de wedstrijd en scoorde dankzij Lennard Breel en Jarno de Jonge twee keer in een minuut. Elf seconde voor het einde van de eerste periode bracht talent Stan Hageman OZ&PC toch weer op een 4-2-voorsprong.

De tweede periode was nog geen minuut oud of OZ&PC had het net al twee keer gevonden. Toch gaf de Zeeuwse ploeg zich nog niet gewonnen. Doelpunten van Wouter Stap en Bas van Houwelingen zorgden ervoor dat het na twee periodes 7-5 stond in het voordeel van de ploeg uit Oldenzaal.

OZ&PC schakelde in de derde periode naar een hogere versnelling. Keeper Mees Leijnse van DZK stopte nog wel een strafworp, maar kon ook niet voorkomen dat de tegenstander uitliep naar een 11-6-voorsprong.

Het verzet van DZK was definitief gebroken in de vierde periode. OZ&PC ging effectief om met de opgelegde kansen en won met dubbele cijfers.