DZK baas in eigen bad

Sylvia de KortWaterpolo

De waterpoloërs van DZK wonnen zaterdag in de tweede klasse van de bond met nipte cijfers van Katwijk: 11-9.WOUTER STAP

Binnen negentig tellen keek DZK al tegen een 0-2-achterstand aan door twee doelpunten van Sander Haasnoot. Nadat DZK op gelijke hoogte kwam, schoot diezelfde Haasnoot de 2-3 binnen. DZK was de betere partij en liep dankzij twee doelpunten van de jarige Martijn Mechielsen uit naar een 7-4-voorsprong.

Toch bleek de wedstrijd nog niet gespeeld. In de derde periode en het begin van de vierde periode kroop de slordigheid in de Vlissingse ploeg. Katwijk rook bloed en kwam vanuit het niets op gelijke hoogte: 8-8. Na een time-out voor DZK bracht Bas van Houwelingen zijn ploeg weer op voorsprong, maar Rick van de Putte schoot Katwijk weer op gelijke hoogte: 9-9.

Na een prachtig uitgespeelde aanval trok Katwijk aan de noodrem en kreeg DZK een strafworp. Van Houwelingen faalde niet vanaf vijf meter en bracht DZK op voorsprong. Lennard Breel schoot één seconden voor tijd van dichtbij de bevrijdende 11-9 binnen.

Door de overwinning blijft DZK in het spoor nummer drie DZT’62. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in het Vrijburgbad.