DZK slikt eerste nederlaag

Sylvia de KortWaterpolo

WOUTER STAP

In Alblasserdam verloren de waterpoloërs van DZK voor het eerst dit seizoen. Wiekslag was met 9-8 te sterk. De Schelde haalde voor de tweede week op rij uit, nu was Lutra het slachtoffer: 4-20. De vrouwen van DZK verloren met 12-9 van SBC2000.

De mannen van DZK hadden het lastig tegen het felle Wiekslag en keken in de eerste periode tegen een 2-1-achterstand aan. DZK kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en draaide de achterstand volledig om in de tweede periode: 3-6. In de derde periode kwam Wiekslag terug kwam tot 6-7, waarna het in een slordige slotfase fout ging voor DZK en Wiekslag met 9-8 aan het langste eind trok. De Schelde

De Schelde had geen enkele moeite met tegenstander Lutra in het kleine zwembad met minimale verlichting. De ploeg scoorde voor de tweede week op rij twintig doelpunten in één wedstrijd en staat het op de vijfde plaats.

De vrouwen van DZK begonnen sterk tegen de nummer twee van de competitie en namen zelfs een brutale voorsprong. Na het laatste fluitsignaal bleek SBC2000 toch een maatje te groot: 12-9 en blijft DZK de nummer acht van de ranglijst.