Eerste bericht van onze nieuwe voorzitter

Sylvia de KortAlgemeen, Vereniging, Waterpolo, Zwemmen

Beste allemaal,

Hier het eerste berichtje van jullie NIEUWE voorzitter.

Even voorstellen:

Mijn naam is Cees Bergmans, ben getrouwd met Marga.

We hebben twee dochters en (schoon)zonen en inmiddels 4 kleinkinderen(allemaal FAN van water en zwemmen)  

Al jaren volg ik de verenging op de voet en heb in april 2019 als verenigingslid ook besloten de training  keerpunt commissaris/tijdwaarnemer te volgen. Waardoor ik ook inzetbaar ben voor vele wedstrijden. Ook ben ik beïnvloed/aangestoken en enthousiast  gemaakt door mijn kleindochter.

Na een lange periode zonder voorzitter heb ik contact gehad met vele leden van de vereniging en ben overtuigd dat er NU echt een voorzitter moet komen.

In het bijzonder heb ik me beschikbaar gesteld omdat ik er heel veel zin in heb om deze prachtige vereniging te kunnen ondersteunen. Los van dat ik absoluut niet stil kan zitten, ben ik jong van geest, wil graag mensen opleiden, motiveren activeren en graag een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Met Betinho heb ik nauw contact om alles goed over te nemen.

Natuurlijk zal ik voor IEDEREEN beschikbaar/bereikbaar zijn en waar mogelijk antwoord geven op vragen, luisteren naar ideeën, voorstellen overwegen maar vooral bij jullie betrokken zijn.

Waardoor ik een vertaling kan geven naar bestuur, KNZB, gemeente , sponsors, media, provincie, sportbond, andere verenigingen en daardoor de vereniging DZK promoten in de ruimste zin.

We zitten dan nu wel in een vervelende/bijzondere periode, Corona, waardoor niet alles gaat en kan gaan zoals we allemaal graag willen.

Ik heb me voorgenomen om ALLES wat wel mogelijk is op alle manieren aan te pakken en dit zo goed als mogelijk binnen de vereniging te benutten.

Met andere woorden, geen wedstrijden wil nog niet zeggen niet zwemmen, niet kunnen trainen wil nog niet zeggen geen conditie of vaardigheid trainen, elkaar niet ontmoeten wil nog niet zeggen geen contact, geen activiteit wil nog niet zeggen dat we passief afwachten.

Nee, juist nu kan een vereniging het verschil maken door SAMEN de schouders eronder te zetten, zodat we als het weer kan, als DZK, toonaangevend zijn binnen de zwemsport.

Een vereniging zie ik als een grote familie die alles voor elkaar overhebben, elkaar helpen in moeilijke tijden en samen successen vieren, als daar reden toe is. En natuurlijk er gewoon voor elkaar zijn.

Als voorzitter voel ik me geroepen om komende tijd te benutten om alles eigen te maken, daar waar nodig bij te sturen, een plan te maken voor komende jaren, leden werving actief op te gaan zetten en financieel sterker te maken. Hierdoor hebben we dan mogelijkheid om SAMEN, waterpolo en zwemmers, als verenging DZK, een toonaangevende vereniging te blijven binnen de KNZB regionaal en landelijk.

Nou ik ben er klaar voor, komende tijd zal ik regelmatig van me laten horen/zien, maar eerst even alle zaken overnemen van Betinho en me inwerken bij gehele bestuur.

Schroom je niet om met me in contact te komen, zou het zeer waarderen als jullie ideeën, wensen kenbaar maken.

Verder de vraag, als je iets wil betekenen voor de vereniging. Laat het dan weten er zijn vele taken die we graag aan leden overdragen waardoor we als DZK EEN TEAM vormen.

We zijn allemaal vrijwilligers en doen dit om de sport, ontspanning, wedstrijd, maar ook voor de kinderen een fijne ontwikkeling te laten ervaren door te sporten.

Motto is dan ook:

We gaan voor meer dan gemiddeld!

Tot aan de bad of aan de waterrand

Cees Bergmans