DZK E1 wint 4e Nieuwjaarstoernooi 2016

Tags: 

Vandaag, zondag 3 januari werd het jaarlijkse Nieuwjaars waterpolotoernooi gehouden in het Vrijburgbad te Vlissingen. Aan dit jeugdtoernooi deden in totaal 14 teams  uit Zuid-Holland en Noord-Brabant mee in drie verschillende klassen.  Na de winst van de DZK D-jeugd in de vorige editie van het toernooi, waren we natuurlijk benieuwd of er dit jaar weer een DZK team een beker zou winnen.

Bij de minipolo-ers speelde DZK met een team van spelers met weinig ervaring. Dapper als zij waren gingen zij toch de strijd aan. Soms een beetje onwennig, maar dat komt vanzelf wel goed. Elke wedstrijd, elk toernooi zal het steeds beter gaan. Zo was er de wedstrijd tegen De Warande die ze met 6-0 wonnen. DZK minipolo werd in de kruisfinale uitgeschakeld door De Kempvis.  De Zuidwesthoek won de finale tegen De Kempvis met 4-0 en nam de beker mee naar Hoogerheide.
 
Bij de E-jeugd onder de 11 jaar deden er twee teams van DZK mee. DZK E1 was een van de favorieten. De vraag was of zij het waar konden maken op hun eigen toernooi. 
DZK E1 won alle wedstrijden in de poule. Ook DZK E2 verloor, maar DZK E1 had het ondanks de 4-1 overwinning toch lastig tegen hen.
Via winst in kruisfinales kwamen DZK E1 en DZK E2 elkaar toch weer in de finale tegen. 
DZK E1 speelde in deze wedstrijd zekerder en doeltreffender. Het werd 6-0. 
DZK E2 deed ontzettend hun best, maar het verschil in ervaring was te groot. 
DZK E1 won het DZK Nieuwjaarstoernooi en dat is natuurlijk geweldig. Dat leverde hen een mooie beker op! 
 
Bij de D-jeugd zaten de tegenstanders qua sterkte dicht bij elkaar. DZK D jeugd werd derde in de poule. In de kruisfinales verloor DZK D van De Kempvis. 
TRB-Res won de finale van De Kempvis in een spannende wedstrijd met 4-3.
 
In totaal deden er ruim 130 kinderen mee aan dit toernooi.
 
Volgend jaar is het 5e Nieuwjaarstoernooi! 
Wellicht een speciale editie! ???