Titel en terugkeer in top lonkt voor zwemmers DZK

Sylvia de KortZwemmen

Tristan Kloet (jeugd 2) vlinderde op de 200 meter naar de winst. FOTO Sandy Pleyte

Tristan Kloet (jeugd 2) vlinderde op de 200 meter naar de winst. FOTO Sandy Pleyte

Na twee wedstrijden in de nationale competitie stonden de zwemmers van De Zeeuwse Kust nog op plek vier in de tussenstand. Maar dankzij een ijzersterke derde ronde namen ze afgelopen weekend brutaal de leiding. Nu lonkt de titel in de A-klasse én een terugkeer naar het hoogste niveau, waar de Vlissingse club vorig seizoen en in de periode 2014-2017 al op uitkwam.JORAM LAWALATA

DZK was in de voorlaatste wedstrijd in een driekamp met hoofdklasser Hieronymus uit Roosendaal en MNC Dordrecht, ook actief in de A-klasse, als collectief goed op dreef en boekte zeven zeges. Zo won Kalle van Gemert bij de senioren de 50 meter vlinderslag, 200 meter schoolslag en 100 meter vrije slag.

Op de 100 meter rugslag en de 200 meter schoolslag was Kylian Oosterveen (junioren 2) niet te kloppen. Tristan Kloet (jeugd 2) vlinderde op de 200 meter naar de winst en het jongensestafetteteam (junioren 4) werd eerste op de 4×50 meter vrije slag.

Met 6468,39 punten noteerde DZK de beste score in deze zware ronde. Bovendien nam de ploeg de koppositie in het klassement over van MNC, dat ruim 90 seconden meer nodig had. De Dordtse ploeg staat nu tweede met 3,69 punten achterstand. The Hague Swimming 2 bezet op 35 tellen de derde plaats, gevolgd door DAW (Alkmaar) op 94 seconden. De nummers één tot en met vier promoveren rechtstreeks naar de hoofdklasse.

Door de kleine verschillen nadert de competitie een spannende apotheose. Promotie lijkt voor de equipe van hoofdtrainer Emmanuel Solé haast een zekerheid, maar het kampioenschap is allerminst zeker. Zondag 15 maart is de laatste wedstrijd in Roosendaal.