Virtueel open water seizoen 2020

Sylvia de KortOpen Water

Beste open water zwemmers,

Helaas hebben wij vanwege Coronabeperkingen onze beide open water zwemwedstrijden in Hoek en Sluis moeten aflassen. De KNZB heeft in samenwerking met Sporttijden een mooi alternatief gelanceerd: het KNZB virtueel open water seizoen 2020. Als organisatie steunen we dit initiatief van harte en hebben we daarom ook een virtuele editie van onze beide wedstrijden opengesteld voor inschrijving. We hopen dat veel zwemmers gebruik maken van dit alternatief.

Inschrijven kan via:

https://www.hopasports.com/nl/event/marina-beach-braakmankreekrace

https://www.hopasports.com/nl/event/internationale-lange-afstand-zwemwedstrijd-sluis

Meer informatie van de over het KNZB virtueel open water zwemmen treft u hieronder aan

Virtual Open Water swims

Nu we noodgedwongen een rustige openwaterzomer hebben qua wedstrijden, willen we wel graag zwemmers en zwemsters stimuleren om zich te blijven ontwikkelen in onze puurste vorm van zwemmen! In samenwerking met Sporttijden is een concept uitgewerkt waarbij je kunt deelnemen aan virtuele races!

Hoe werkt het?

Op jouw favoriete trainingslocatie zwem je één of meerdere afstanden die bij de wedstrijd van het aankomende weekend horen. 

Uiteraard zwem je met smartwatch met gps, of met je telefoon met een tracker-app, zodat je resultaten te delen zijn. Ook als je voor het eerst kennismaakt met openwaterzwemmen, is dit een uitgelezen mogelijkheid om jouw resultaten te vergelijken met andere deelnemers!

We raden je aan om altijd goed voorbereid het openwater in te springen. Check de adviezen vanuit de KNZB en wees er ook van verzekerd dat jouw locatie geschikt is om te zwemmen. Probeer ook eens een andere locatie! Kijk hiervoor op de website www.zwemwater.nl.

Heb je vragen over dit concept? Mail dan met openwaterzwemmen@knzb.nl.

https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/openwaterzwemmen/virtualopenwaterswims/

Natuurlijk richten we daarnaast onze aandacht al op de zomer van 2021 voor de organisatie van een hopelijk normale editie van onze zwemwedstrijden. Vriendelijk verzoek om aandacht aan dit initiatief te besteden. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen. 

Met vriendelijke groet, 

namens Stichting Open Water Zwemmen Zeeuwsch-Vlaanderen,

Jos Nijskens