Zwemmen

zwemmen

DZK biedt een op leeftijd en vermogen gebaseerd opleidingsprogramma voor wedstrijdzwemmen aan. We willen al onze zwemmers in staat stellen hun sportieve ambities waar te maken. Het trainingsaanbod is zo samengesteld dat de zwemmer door de jaren heen toe kan werken naar het niveau dat binnen zijn of haar mogelijkheden ligt.

Kinderen vanaf 6 jaar met minimaal een Nationaal zwemdiploma A kunnen instromen in het Sterrenplan. De lessen van het  Sterrenplan hebben een speels, maar ook leerzaam karakter. Ondertussen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de zwemvaardigheid en maken de kinderen kennis met wedstrijdzwemmen en waterpolo. Belangrijk is dat kinderen plezier in het zwemmen hebben en houden!

Na het Sterrenplan stromen de kinderen door naar het Fundament. Bij het Fundament ligt de nadruk op het aanleren van de basistechnieken en vaardigheden van het zwemmen en kunnen de kinderen 1 x per week meedoen aan de waterpolotraining. Zo kunnen ze bij verdere doorstroming een goede keuze maken tussen zwemmen of waterpolo.

Als de kinderen na het Fundament kiezen voor het wedstrijdzwemmen komen ze achtereenvolgens bij de Minioren of de Junioren, de Jeugd en de Senioren.

De trainers en coaches streven er steeds naar de zwemmers op basis van prestatieniveau, leeftijd en ambitie in een passende trainingsgroep te plaatsen.

DZK heeft ook aparte afdelingen voor Masters, voor gehandicapten en voor recreanten.

Zie voor verdere informatie de tabs links op deze pagina.