Wedstrijden 2018-2019

Wedstrijden:

Er zijn verschillende soorten wedstrijden. De belangrijkste wedstrijden voor de minioren zijn de Swimkick-Miniorenwedstrijden en de Minioren-Junioren.

Voor deze wedstrijden geldt het volgende:

*Bij Traintechniek gaan wij er vanuit dat iedereen de Swimkick-Miniorenwedstrijden en Minioren-Junioren wedstrijden zwemt.

Dit zijn 6 wedstrijden in het jaar + de Zeeuwse finale (Kring Minioren finale). Alle zwemmers worden hiervoor automatisch ingeschreven, waarbij de KNZB per leeftijdscategorie een programma heeft gemaakt. Het programma staat per leeftijd vast, daar kunnen wij als vereniging niks aan veranderen.

Wij  bekijken wel of wij vinden dat zwemmers deze afstanden goed kunnen zwemmen. Wordt je ingeschreven voor een bepaalde afstand, dan gaan wij er dus vanuit dat je deze afstand ook kunt zwemmen.

Je krijgt hiervoor dus automatisch een mail met daarin jouw inschrijving via de mail. (de eerste uitnodiging ontvang je vandaag of morgen)

Mocht je een keertje niet kunnen zwemmen door andere afspraken, dan kan je op dat moment jezelf afmelden voor de wedstrijd, zoals in de uitnodigingsmail beschreven zal staan. Doe dit ook zeker, want de boete is vrij hoog en die moet je bij niet afmelden zelf betalen.(ook dit is bepaald door de KNZB en kunnen wij niet veranderen.)

Wil je om een bepaalde reden geen wedstrijd zwemmen of weet je nu al dat je een keer niet kan? Geef dit dan z.s.m. door aan mij via de mail: traintechniek@zpc-dzk.nl

Graag wel met opgave van de reden waarom je niet mee wil/kan doen.

Ook zwemmers die afgelopen seizoen aangegeven hadden dat zij geen wedstrijden willen zwemmen, moeten dit opnieuw aangeven, anders ontvang je toch een uitnodiging.

Datums Swimkick-Miniorenwedstrijden en Minioren-Juniorenwedstrijden:

23 september 2018: Min-Jun 1 Terneuzen middag

28 oktober 2018: Swimkick-Min 1 Roosendaal middag

9 december 2018: Min-Jun 2 Kapelle middag

27 januari 2019: Swimkick-Min 2 Goes ochtend

17 februari 2019: Min-Jun 3 Zierikzee middag

12 mei 2019: Swimkick-Min 3 Vlissingen middag

Kring Minioren finale: 1 en 2 juni 2019 Terneuzen (uitnodiging na plaatsing)

*Wil je graag wat langere afstanden zwemmen?

Schrijf je dan zelf in voor de LAC (lange afstandscircuit). Bij de LAC ontvang je geen medailles, maar kan je wel goed oefenen op de lange afstanden. Zie deze wedstrijden als een soort training voor jezelf. (Ideaal om bv de 200 wisselslag alvast te oefenen of de 400 vrij) Altijd even met mij overleggen voordat je inschrijft.

Datums LAC:

Periode 1 Deel 1: 16 september Zwolle

Periode 1 Deel 2: nog niet bekend

Periode 2 Deel 1: nog niet bekend

Periode 2 deel 2: nog niet bekend

Hou de website in de gaten.

*Soms zijn er ook bepaalde kampioenschappen waar minioren aan mee doen. Enkele wedstrijden mogen alleen de snelste zwemmers van Nederland of regionaal van Zeeland aan mee doen (bv de jaargangwedstrijd in Leiden en de jaargangfinale in Dordrecht). Kom jij voor deze wedstrijd in aanmerking, dan ontvang je hiervoor een uitnodiging. Meestal moet je dan wel zelf inschrijven voor deze wedstrijden. Lees de mails hierover goed.

Datums:

9 en 10 maart 2019: jaargangwedstrijd Leiden

Jose v/d Berghe Trofee Wachtebeke (50m bad) datum nog niet bekend

Miniorencup Eindhoven vermoedelijk 13 april 2019 , Ranomicup Den Haag vermoedelijk 7 april 2019

ZOLA Antwerpen alleen na behalen limieten, uitnodiging volgt via mail

Sprintwedstrijd Oostburg datum nog niet bekend

Driekamp datum nog niet bekend

30 juni 2019: Jaargangfinale Minioren Dordrecht (Soort NK lange baan, 50m bad)

*1 van de leukste wedstrijd van het seizoen is de Regio Minioren Clubmeet.

Hier strijden we tegen allemaal verschillende clubs. We proberen elk jaar met 2 teams naar de Regio Minioren Clubmeet te gaan en hopelijk lukt het dit jaar ook weer om een plaatsje te bemachtigen op de Landelijke Clubmeet.

Let wel op: bij deze wedstrijd is het de bedoeling als je uitgenodigd wordt, dat je ook mee gaat. We strijden als team en hebben dus ook iedereen hard nodig op deze dag.

Provinciale Minioren Club Meet: 11 november 2018 Terneuzen

Nationale Arena Club Meet: 6 april 2019 (alleen bij plaatsing)

Voor elke wedstrijd wordt een bijdrage (startgeld) gevraagd. Binnen onze vereniging werken we met een depot. Dat betekent dat je voor je eerste wedstrijd geld stort in het depot en daar wordt het wedstrijdgeld afgehaald. Alle informatie hierover staat ook in de uitnodigingsmails van wedstrijden. Wil je weten of er nog genoeg geld in jouw depot staat? Stuur dan een mail naar: penningmeester@zpc-dzk.nl

Mocht het zo zijn, dat je niet afgemeld hebt voor een wedstrijd en je bent ook niet op de wedstrijd aanwezig, dan moeten we helaas een boete berekenen voor deze wedstrijd. Deze boete moeten wij ook betalen aan de KNZB, dus wij kunnen daar niks aan veranderen. Hou dus altijd heel goed de mail in de gaten en lees goed wat er in staat over de wedstrijden. Zo voorkomen we met zijn allen dat het mis gaat.

Kijk ook regelmatig op onze website www.zpc-dzk.nl Hierop is ook alle wedstrijdinformatie te vinden. Als er een uitnodiging via de mail verstuurd is, kan je deze informatie ook altijd weer terug vinden op de website. Ook staan hier regelmatig verslagen, foto’s en stukjes uit de krant op.

Ik hoop dat we met zijn allen er voor gaan om met veel leuke wedstrijden mee te doen en daar te laten zien wat je geleerd hebt tijdens de trainingen.