Skip links

G- Zwemmen

G- Zwemmen

Het G-zwemmen noemen we bij De Zeeuwse Kust ook wel de Woensdag Avond Groep oftewel de WAG. Op de woensdag avond is deze groep te vinden in het instructiebad van het Vrijburgbad.

Over Ons

De WAG

De WAG is nu meer dan 25 jaar een begrip binnen De Zeeuwse Kust. Natuurlijk eerst alleen bij de Stormvogel, maar ook bij de met Luctor uit de fusie ontstane vereniging. De WAG is ontstaan, omdat er een behoefte bleek te zijn aan zwemtijd voor mensen met een beperking.

Op de woensdagavond zwemmen we met één groep van 20.00-21.00 uur. De jongste
zwemmer is nu 20 en de oudste is ongeveer 60 jaar, dus een brede groep mensen. De
zwemmers worden in het water begeleid door een flink aantal vrijwilligers. We zwemmen niet alleen voor ons plezier, maar er moet ook goed getraind worden.
We beginnen de training altijd met oefeningen op muziek, daarna gaat het echte werk
beginnen, zoals: zwemslagen oefenen, met de bal of flexibeam, inhoud vergroten door lang achter elkaar te zwemmen zonder te stoppen, en nog veel meer. Maar vooral veel plezier in het zwemmen. We doen mee met de Kanaalrace in het kanaal door Walcheren en aan de Regionale Special Olympics, soms ook de Landelijke (als deze dichtbij georganiseerd worden). Er zijn ook zwemmers die mee zwemmen met de Masters (zuidelijke cirkel) en natuurlijk ook onze eigen clubkampioenschappen.

Meer informatie

Mocht je informatie willen, of je willen aanmelden (door middel van een wachtlijst formulier), dan kun je dat doen via een van de coördinatoren per email: wag@zpc-dzk.nl

Lid worden?

Word lid van DZK door eenvoudigweg per persoon een inschrijfformulier, machtigingsformulier en toestemmingsverklaring in te vullen. Met het machtigingsformulier regel je moeiteloos de maandelijkse contributie en andere kosten, inclusief deelname aan evenementen zoals wedstrijden en gezamenlijke reizen. Met onze toestemmingsverklaring geef je ons de benodigde informatie om jou en/of je kind(eren) optimaal van dienst te zijn, volgens ons privacybeleid. Sluit je vandaag nog aan bij DZK en geniet van een geweldige ervaring!

Schrijf je in!