Skip links

Geschiedenis

2013
23 januari

Waar het allemaal begon

DZK is ontstaan op 23 januari 2013 door een fusie van de verenigingen Luctor et Emergo uit Middelburg en De Stormvogel uit Vlissingen. Luctor et Emergo was de oudste Zeeuwse zwemvereniging, opgericht op 17 januari 1919. In 1971 is De Stormvogel voortgekomen uit een fusie tussen De Zeehond en De Souburgse Zwemsport Vereniging.

2011
de fusie van...

De Zeeuwse Kust

Beide verenigingen trainden vanaf de komst van het zwembad van Middelburg-Vlissingen (voorheen Vrijburgbad, nu Feel Fit Center Middelburg-Vlissingen) al onder één dak, waardoor de verenigingen steeds meer naar elkaar toe groeiden.

In seizoen 2011-2012 is gestart met stargemeenschap De Zeeuwse Kust met als doel een uiteindelijke fusie. Vanuit dit oogpuntgingen alle afdelingen gelijk samen trainen. Anderhalf jaar later was de fusie een feit.

De naam De Zeeuwse Kust is tot stand gekomen door een prijsvraag onder de leden van beide
verenigingen.

2012
Echt uit de omgeving

Zeeuwse oorsprong

Daarnaast is er een landelijke prijsvraag uitgeschreven voor ontwerpers en
illustratoren om een logo te ontwerpen voor de nieuwe vereniging. De belangrijkste eis die de ontwerpers meekregen: het logo moet de kleuren blauw en geel van de vlag van Walcheren bevatten.

Na een voorselectie van namen en logo mochten leden kiezen. Met een ruime meerderheid won De Zeeuwse Kust en ons huidige logo. De naam doet eer aan de locatie van de vereniging en het logo geeft de golven van de zee weer met een waterpoloër die een bal gooit of een zwemmer tijdens de borstcrawl (dat is maar net hoe je er naar kijkt).

Leuk detail is dat de ontwerper van het logo uit Axel komt, hoe Zeeuws kan je het hebben…