Skip links

Vrijwilligers/ officials

NOODOPROEP

Beste leden,

Langs deze weg willen wij, als bestuur, onze zorgen uitspreken over de ontwikkeling bestuur en vrijwilligers. Op dit moment zijn er structureel bestuursleden en vrijwilligers tekort op alle gebieden van onze vereniging.

Het bestuur bestaat nu uit 3 bestuurders, voor het goed functioneren moeten dat er 7 zijn. Het bestuur staat nu onder een enorme druk om alle activiteiten, binnen de vereniging, een goede doorgang te kunnen laten vinden.

Op dit moment staan de volgende functies open:
Secretaris, Vertegenwoordiger, Polo, Penningmeester, Bestuurslid algemeen 2 personen.

Deze taken vergen geen hele grote hoeveelheid uren. Ze zijn wel noodzakelijk en het huidige bestuur kan dit er niet meer bij hebben. Het bestuur is een geruime tijd onderbezet.

We zoeken vrijwilligers op diverse gebieden, om maar te noemen: organisatie van wedstrijden (vooraf en tijdens), binnen opbouw en afbouw van het bad bij wedstrijden, hulp bij buitenwaterwedstrijden en vooral kanaalrace ( 1 keer per seizoen ), inschrijven voor wedstrijden, officials voor wedstrijden, iemand die handig is met computers/software, ondersteuning bij de administratie en Activiteitencommissie.

Alle taken zijn deeltaken die door meerdere personen kunnen worden uitgevoerd. Sommige taken vergen maar 4-5 keer per jaar enkele uren inzet. Op dit moment worden alle taken door enkele personen uitgevoerd en dat maakt het voor de continuïteit erg kwetsbaar.

De huidige vrijwilligers hebben aangegeven nu te zwaar belast te worden en dat het onevenredig is verdeeld. Iedereen kan deze taken uitvoeren. De vereniging is van en voor iedereen.

Maar…  we moeten elkaar, willen helpen

Met andere woorden, als er nu geen vrijwilligers, bestuursleden, hulp bijkomt, kan de vereniging niet optimaal meer functioneren. Dit kan betekenen dat er dan wedstrijden afgelast of activiteiten niet meer ontwikkeld of uitgevoerd kunnen worden. Dat zou erg jammer zijn voor al onze sporters.

Lid worden?

Word lid van DZK door eenvoudigweg per persoon een inschrijfformulier, machtigingsformulier en toestemmingsverklaring in te vullen. Met het machtigingsformulier regel je moeiteloos de maandelijkse contributie en andere kosten, inclusief deelname aan evenementen zoals wedstrijden en gezamenlijke reizen. Met onze toestemmingsverklaring geef je ons de benodigde informatie om jou en/of je kind(eren) optimaal van dienst te zijn, volgens ons privacybeleid. Sluit je vandaag nog aan bij DZK en geniet van een geweldige ervaring!

Schrijf je in!