Skip links

Welkom op onze Openwater afdeling!

Openwater

Zwem je ook graag buiten in de open lucht? Dan is openwater zwemmen misschien wel iets voor jou! In de maanden juni tot en met september worden door het hele land open water wedstrijden georganiseerd in rivieren, kanalen, recreatieplassen, meren of in zee. De te zwemmen afstanden variëren van 250 meter voor de allerkleinsten tot 25 kilometer voor de echte lange afstandszwemmers.

Lees meer

Openwater afdeling

De Zeeuwse Kust heeft een groep zwemmers die in de zomermaanden deelneemt aan open water wedstrijden in Zeeland maar ook door het hele land! In de maand September organiseert onze vereniging haar eigen openwater wedstrijd in het kanaal door Walcheren!

Voor meer informatie over deze wedstrijd: Bezoek de Facebook pagina van de Kanaalrace

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het openwater zwemmen? Neem dan contact op met je trainer of mail naar: zwemcommissie@zpc-dzk.nl

Trainingen

De trainingen vinden plaats vanaf het botenhuis aan het kanaal door Walcheren in Vlissingen. Vanaf de maand Juni is er de mogelijkheid om buiten te gaan trainen.

Wat heb je nodig voor het openwater zwemmen?
– Zwemkleding
– Felle kleur badmuts
– Een zwemboei
– Nog geen 18+? Zorg dat er iemand is die met jou mee loopt langs de kant

Trainingstijden
Maandag, 18:30 – 20:00 uur
Donderdag, 18:30 – 20:00 uur

De trainingen zijn altijd onder voorbehoud van weersomstandigheden en temperatuur van het water. Als de training niet doorgaat wordt dat altijd tijdig gecommuniceerd via de whatsappgroep.

Wedstrijden

In Zeeland zijn meerdere wedstrijden, deze kan je bekijken in de kalender op onze website.

De Zeeuwse openwaterwedstrijden voor het Zeeuws Openwater Klassement zijn de volgende:

• Braakmanrace, Marinabeach-Hoek
• Sluis, Kanaal van Sluis naar Brugge-Sluis
• Havenwedstrijd, Haven Breskens
• Ganzetrek, Kanaal naar Goes-Wilhelminadorp
• Kanaalrace, kanaal door Walcheren

Er zijn ook landelijke wedstrijden, deze kan je bekijken via de volgende link: www.noww.nl

Kanaalrace

Ieder jaar in het eerste (volle) weekend van september organiseert ZPC De Zeeuwse Kust de Kanaalrace! De kanaalrace is één van 5 Zeeuwse wedstrijden voor het Zeeuwse Openwater klassement. Maar niet alleen binnen Zeeland is deze wedstrijd bekend en zeer populair, vanuit het hele land komen enthousiaste openwaterzwemmers naar de kade in Oost-Souburg om te genieten van dit mooie evenement.
De Kanaalrace is één van het grootste evenement wat onze vereniging organiseert, voor dit
evenement hebben wij dan ook een aparte werkgroep.

Bezoek de Facebook pagina van de Kanaalrace voor meer informatie.

Lid worden?

Word lid van DZK door eenvoudigweg per persoon een inschrijfformulier, machtigingsformulier en toestemmingsverklaring in te vullen. Met het machtigingsformulier regel je moeiteloos de maandelijkse contributie en andere kosten, inclusief deelname aan evenementen zoals wedstrijden en gezamenlijke reizen. Met onze toestemmingsverklaring geef je ons de benodigde informatie om jou en/of je kind(eren) optimaal van dienst te zijn, volgens ons privacybeleid. Sluit je vandaag nog aan bij DZK en geniet van een geweldige ervaring!

Schrijf je in!