Skip links

Sterrenplan

Sterrenplan

Het Sterrenplan is de eerste fase binnen onze zwemvereniging en is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 8 jaar minimaal in het bezit van zwemdiploma A en B.
Het doel van het Sterrenplan is om de zwemvaardigheid van de kinderen te vergroten,
de kinderen voor te bereiden op wedstrijdzwemmen en/of de waterpolo en, ook heel belangrijk, de kinderen het plezier in het zwemmen te laten houden!

Over Ons

De 5 fasen

Het Sterrenplan is verdeeld in 5 fasen. Om het plan af te ronden, dien je voor 5 “sterren” af te zwemmen. Er wordt 5 weken geoefend voor elke ster. De 6e
les wordt er afgezwommen. De lessen van het Sterrenplan hebben een speel, maar ook leerzaam karakter. In principe zakken kinderen niet voor hun ster. Het gaat erom dat zij alle vaardigheden hebben geoefend. Wij kunnen er echter wel voor kiezen om een kind niet af te laten zwemmen vanwege het niet regelmatig aanwezig zijn bij de lessen. Bij het behalen van een ster ontvangen de kinderen een diploma en een sticker, deze sticker kunnen ze op een poster plakken.

Op iedere ster staan 2 lesgevers, zodat de lesgevers de kinderen zo goed mogelijk kunnen begeleiden. De kinderen krijgen dus elke module 2 andere lesgevers. Er wordt gezwommen in het verenigingsbad (het bad met de springplanken).

Naast de lessen maken we ook tijd vrij voor het sinterklaasfeest, een heus clubkampioenschap en af en toe een spelcircuit, deze activiteiten geven we tijdig aan in de nieuwsbrief van het Sterrenplan.

De lessen beginnen elke zaterdag om 11:30 en duren tot 12:30. De laatste 5 a 10 minuten van elke les eindigen we met spelen, de kinderen mogen dan ook van de springplanken.

Meer informatie

Voor meer informatie, het afmelden bij ziekte of vakantie kunt u doorgeven aan Ingrid Jongepier, ze is vaste coördinator van het Sterrenplan bij de Zeeuwse Kust. Ingrid is te bereiken aan de waterkant, of via sterrenplan@zpc-dzk.nl.

Onze Facebook

Lid worden?

Word lid van DZK door eenvoudigweg per persoon een inschrijfformulier, machtigingsformulier en toestemmingsverklaring in te vullen. Met het machtigingsformulier regel je moeiteloos de maandelijkse contributie en andere kosten, inclusief deelname aan evenementen zoals wedstrijden en gezamenlijke reizen. Met onze toestemmingsverklaring geef je ons de benodigde informatie om jou en/of je kind(eren) optimaal van dienst te zijn, volgens ons privacybeleid. Sluit je vandaag nog aan bij DZK en geniet van een geweldige ervaring!

Schrijf je in!